Stor inspirasjon

En av de mest fascinerende menneskene innen blomster og interiørnorge må være Finn Schjøll. Og om ikke det var et navn som lyder kjent, så klinger gjerne Blomster-Finn med en litt mer kjent tone. Han er en blomsterdekoratør akkurat som meg, og det er vel ingen som kan si noe på suksessen han har hatt. Ha har vært å se på TV-skjermen helt tilbake til 1987, og har vært fast innslag i “God Morgen, Norge!” på TV2 fra 1996. Han var til og med en favorittdeltager for mange (inkludert meg, selvsagt) på “Skal vi danse” i 2006.

Mange muligheter
Den første jeg tenker på når det kommer til rollemodeller i bransjen, så er det med en gang Finn Schjøll jeg tenker på. Og der mange mener at blomsterdekorasjon og det å være florist er en meget begrenset bransje og yrke, trenger en bare å se på hva han har gjort for å forstå hvor feil de tar. I tillegg til en suksessrik TV-karriere og forfatter, har han også en egen butikk i Oslo som heter Finn Schjølls blomster og kranseforetning AS. Hver gang jeg er i hovedstaden sørger jeg alltid for å ta turen innom der.

Jeg pleier alltid å lese og følge ham i medier, og det er ikke bare blomster han har god peiling på. Interiør, som jeg har nevnt tidligere i stor grad er en naturlig forlengelse av blomsterdekorasjon, er også et av hans områder der han kan mye. Se bare på dette YouTube-klippet der han snakker til en liten gruppe om innredning og design. Bare fra et så lite klipp forstår man raskt at dette er en herremann som sitte på svært så mye kunnskaper.

Luft og lys, luft og lys
Jeg er også stor fan av hva han nevner i videoen. Og det er at luft og lys er to elementære ting som skaper et rom. For mange nordmenn mener jeg rett og slett har for mye ting i leilighetene sine. Det gjør at rommet drukner i møblement, skatoller og skap, og gjør rommene klaustrofobisk trange og lite luftige. Mange burde derfor tenke litt mer minimalistisk når det kommer til interiørdesign, og ha mye lys og mye plass i tankene når de innreder. Det er selvsagt mye smak og behag når det kommer til slike ting, og man bør innrede leiligheten sin slik man er mest komfortabel med det. Men spør du meg, og ikke minst Blomster-Finn, så er lys og luft ting man bør gjenta til seg selv så ofte man kan i slike sammenhenger!

Leave a Reply

Your email address will not be published.